Apple Pay och Union Pay

Apple och China UnionPay lanserar Apple Pay i Kina

Peking – 18 december 2015 – Apple och China UnionPay meddelade idag att de gemensamt ska lansera Apple Pay, en enkel, säker och privat tjänst för mobila betalningar, i Kina. Användare av China UnionPays bankkort kommer enkelt att kunna ansluta sina kort till Apple Pay på iPhone, Apple Watch och iPad varefter de kan göra sina vardagsinköp på ett bekvämare och säkrare sätt.
”China UnionPay strävar efter att få fram innovativa betallösningar samt att till våra hundratals miljoner kortinnehavare kunna tillhandahålla säkra och praktiska mobila betalupplevelser som är kompatibla med andra aktörer i branschen”, säger Chai Hongfeng, vice vd för China UnionPay. ”Vi är glada att kunna erbjuda Apple Pay som ett av flera olika innovativa betalsätt som fungerar med China UnionPay QuickPass.”
”Apple Pay har revolutionerat sättet varpå miljontals människor varje dag utför betalningar med sina iPhone, Apple Watch och iPad”, säger Eddy Cue, vice VD på Apple med ansvar för Internet Software and Services. ”Kina är en otroligt viktig marknad för Apple, och med China UnionPay och stöd av 15 av Kinas ledande banker kan användarna snart förvänta sig en bekväm, privat och säker betalupplevelse.”
China UnionPays QuickPass och Apple Pay kommer gemensamt att skydda kundernas betalinformation med branschledande token-baserad betalteknologi. Säkerheten är en central komponent av Apple Pay, så när kunden lägger till ett kredit- eller betalkort lagras själva kortnumret varken på enheten eller på Apples servrar. Istället skapas ett unikt kontonummer som krypteras och lagras på ett säkert sätt i ett särskilt chip, kallat Secure Element, på enheten. Dessutom måste alla transaktioner godkännas med en säker, dynamisk engångskod.
Betalningar kan enkelt utföras med ett tryck och i en och samma rörelse. Användaren behöver inte ens öppna någon app eller väcka skärmen. Tack vare den innovativa NFC-antennen kan användaren betala genom att helt enkelt hålla sin iPhone nära en av China UnionPays QuickPass-kompatibla POS-terminaler med ett finger på Touch ID.   Med Apple Watch betalar man direkt från handleden – bara att dubbelklicka på sidoknappen och hålla upp klockan intill läsaren, så är köpet klart. Det är neklare än någonsin att handla i appar som accepterar Apple  Pay och man slipper att manuellt fylla i långa formulär med kontouppgifter eller adress- och faktureringsinformation.
Apple Pay kan bli tillgängligt för China UnionPays kortkunder redan i början av 2016, eller så fort man klarat de kinesiska myndigheternas test- och certifieringskrav och visat att tjänsten uppfyllerkinesiska standarder kring mobila betalningar och finansiella tjänster.
I butiker fungerar Apple Pay med iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus och Apple Watch. Gällande betalning i appar är Apple Pay kompatibelt med iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2, iPad mini 3, iPad mini 4 and iPad Pro. Mer information om Apple Pay finns på http://www.apple.com/cn/apple-pay/.
China UnionPay, är ett nätverk för bankkortsutfärdare som sköter Kinas nationella bankers clearing- och betalsystem, utvecklar det världsomspännande nätverket för betalning med UnionPays kort samt driver på utfärdandet och användningen av såväl UnionPay-korten som andra innovativa betallösningar för att kortanvändarna ska ha tillgång till högkvalitativa, effektiva och säkra betaltjänster.   Hittills har över 5 miljarder UnionPay-kort utfärdats i Kina och i andra länder. UnionPay-nätverket omfattar nu städer och landsbygd över hela Kina. Dessutom acepteras UnionPays kort i över 150 länder och regioner, tack vare UnionPays alla samarbeten med finans- och betalinstitutioner runt om i världen .   UnionPays kort kan användas på över 26 miljoner inköpsställen och i 1,9 miljoner uttagsautomater. Mer information finns på www.unionpay.com.
När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolution. Idag står Apple ständigt för nya innovationer med iPhone,iPad, Mac, Apple Watch och Apple TV. Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, OS X, watchOS och tvOS – ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples 100 000 medarbetare brinner för att göra produkter av hög kvalitet och förbättra kundernas tillvaro.

Danne Författare