Apple utvecklingscenter i Italien

Apple öppnar Europas första iOS-apputvecklingscenter i Italien

Apple öppnar Europas första iOS-apputvecklingscenter i Italien för att ge studenter praktiska kunskaper och utbildning om utveckling av iOS-appar för världens mest innovativa och livskraftiga appekosystem.

iOS-apputvecklingscentret ska dela lokaler med en partnerinstitution i Neapel. Apple kommer att erbjuda stöd till lärarkåren och förse dem med en specialanpassad läroplan som förbereder tusentals framtidautvecklare att delta i Apples blomstrande utvecklargemenskap. Apple kommer dessutom att samarbeta med partners som anordnar utbildningar för utvecklare i olika delar av Italien i syfte att komplementera läroplanen och skapa fler möjligheter för studenterna. Apples målsättning är att utöka programmet till andra länder runtom i världen.

”Några av världens kreativaste utvecklare finns i Europa, och vi ser fram emot att hjälpa Italiens nästa entreprenörsgeneration att få kunskaperna de behöver för att lyckas”, sa Apples VD Tim Cook. ”Den fenomenala framgången för App Store är en av drivkrafterna bakom  de mer än 1,4 miljoner arbetstillfällen som Apple har skapat i Europa och erbjuder obegränsade möjligheter för människor i alla åldrar och verksamheter i alla storlekar över hela kontinenten.”

Apple är en kraftfull tillväxtmotor i hela Europa. Företagets ekosystem bidrar nu till mer än 1,4 miljoner arbetstillfällen, varav 1,2 miljoner kan tillskrivas alla de apputvecklare, mjukvaruingenjörer och entreprenörer som bygger iOS-appar samt icke-IT-relaterade jobb som direkt eller indirekt stöds av appekonomin.*

Tack vare App Stores enastående tillväxt har utvecklare i Europa tjänat mer än 10,2 miljarder euro genom att sälja sina appar i hela världen.

I Italien kan över 75 000 jobb tillskrivas App Store och utvecklargemenskapen blomstrar.  2009 släppte IK Multimedia sin första app som har hämtats över 25 miljoner gånger sedan dess. Musement släpptes 2013 och finns nu på sju språk och i 300 städer i 50 länder där användare enkelt kan boka resor och utflykter i farten.

Quramis VD och grundare Roberto Macina sa: ”Apples ständiga innovationer inspirerar oss att skapa mobilupplevelser som gör livet lite enklare för våra kunder. Ekosystemet kring Apples appar är grunden för vår verksamhet. Genom att utveckla för alla Apples operativsystem har vi snabbt och enkelt kunnat sprida Qurami-upplevelsen till användare med iPhone, iPad ochApple Watch.”

Tusentals företag expanderar sina verksamheter som en följd av deras samarbeten med Apple som bidrar till hundratusentals arbetstillfällen i stora och små samhällen över hela Europa. Laboratorio Elettrofisico i Milano tillverkar en del av världens mest avancerade magnetiseringsutrustningar och deras teknik ligger bakom några av de branschledande magnetiska funktionerna i Apples produkter.  Apple samarbetar även med Europas ledande tillverkare av mikroelektromekaniska system som skapar miniatyrkomponenter som driver en del av de enastående sensor- och ljudteknikerna som ingår i iOS-enheter.

* Antalet nya arbetstillfällen baseras på forskning av dr Michael Mandel på Progressive Policy Institute. ”App Economy Jobs in Europe”, 21 januari 2016.

När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolution. Idag är Apple den världsledande innovatören med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch och Apple TV. Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, OS X, watchOS och tvOS – ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples 100 000 anställda brinner för att skapa de bästa produkterna i världen och för att göra världen lite bättre.

Danne Författare