operatörslåsning

Lås upp iPhone

Man kan köpa en rabatterad iPhone via dom flesta mobiloperatörerna vilken är fördelaktigt då man få en ny telefon till ett billigare pris. Nackdelen är att mobiltelefonen är låst så att den endast går att använda i den operatörens nät och måste låsas upp för att kunna användas men ett abonnemang från en annan operatör. I dom flesta fallen är detta inget problem då man oftast tecknar sig för ett mobilabonnemang som löper på exempelvis 24 månader och kommer använda samma operatör under den tiden.

Efter att bindningstiden för abonnemanget som man knutit telefonen till har löpt klart kan dom flesta operatörerna hjälpa till att låsa upp telefonen mot en kostnad så att den går att använda med valfri operatör. Problemet uppstår dock när man vill låsa upp den innan abonnemanget har löpt klart för då vill inte operatören hjälpa till med upplåsningen och i vissa fall har dom även påstått att garantin inte gäller om man låser upp telefonen vilket är felaktigt. Att låsa upp telefonen i förtid påverkar inte garantin.

Om du vill låsa upp din telefon för att exempelvis kunna sälja den kan du ta hjälp av någon av många experter som för ett par hundra lappar kan du låsa upp iPhone 5 och modellerna efter genom att enkelt beställa en kod på internet och behöver inte fysisk åka till en butik för att göra detta.

Om du enbart vill byta abonnemang så går det att göra mellan vissa operatörer så exempelvis mellan tre och hallon då dessa använder samma nät eller mellan tele2 och comviq då det även dessa använder samma nät. Men om du vill byta från någon annan operatör behöver du låsa upp din iPhone.

Danne Författare